Inici    ·   contactar    
FACEBOOKTWITTER
Unes vinyes    |   Una dona    |   Un celler    |   Els nostres vins    |   Notícies    
Noticies
VIU LA PRIMAVERA AMB CELLER BÀRBARA FORÉS SI t’agrada el vi i durant la propera setmana santa tens pensat estar a la Terra Alta, no et pots perdre el II Tast de Primavera del Celler Bàrbara... [+]
El proper divendres 13 de març s'estrena El Moment, un viatge a la Terra del Cerç. Producció de Setmàgic Audiovisual amb el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Ajuntament... [+]

"Vi i Poesia" Crònica d'un maridatge

Maridatge poètic - Terra Alta

El Celler Bàrbara Forés col·labora amb la XIV Festa del Vi de Gandesa presentant el projecte “Vi i poesia: un maridatge”
 
(Foto d'Alba Tierra. Enllaç a l'àlbum complet)
 
Gandesa (Terra Alta) El passat Dissabte 1 de Novembre a les 19.30, en el marc de la festa del vi de Gandesa, una quarantena d’amants de la poesia i del vi es van citar al Celler Bàrbara Forés per viure un diàleg entre versos i vins. El projecte sorgí arran d’una iniciativa engegada de forma conjunta amb l’editorial Terrícola, la qual va produir les “Plaquettes Infinitesimals”, una publicació poètica limitada que es distribueix de forma conjunta amb els vins Blanc, Rosat i Negre del mateix celler.
 
De forma paral·lela a la producció de les plaquettes, des del Celler Bàrbara Forés es va apostar per crear tres composicions que, a mode de maridatge literari, han unit les característiques pròpies de cada vi – a nivell visual, olfactiu, gustatiu o varietal- amb les poesies incloses a les plaquettes. El procés de creació dels maridatges va anar a càrrec de Rafel i Pili Sanmartín, els quals expliquen que “fou un procés intens on vam mirar d’establir un diàleg creatiu entre versos i vins, una mena de joc subjectiu que ens va resultar molt estimulant”.
 
Amb aquests dos elements sobre la taula i amb una representació dels poetes amb qui ha col·laborat darrerament Bàrbara Forés, en Joan Duran (editor de Terrícola i poeta) i la Pili Sanmartín van donar el tret d’inici a l’acte.
 
Seguidament, la Maria Miró Ferré va recitar “Arribada” de Christelle Enguix, un poema molt terrenal que parla del naixement del fill de la poeta, quelcom que des de la proposta dels germans Sanmartín, es va relacionar amb l’explosió i reconeixement mundial que està aconseguint actualment la Garnatxa Blanca i la seua relació amb el territori i la cultura del vi. Va completar el cercle el tast de El Blanc de Bàrbara Forés.
 
Després el poeta Víctor Sunyol va pujar a l'escenari per presentar la seua creació “Per Andrei”, regada amb el vi Rosat de la casa. Es tracta d'un poema en cinc actes que pren com a punt de partida les 7 pel·lícules d’Andrei Tarkovski. Pel que fa a la proposta del Celler Bàrbara Forés, la Pili Sanmartín explica que “A en Sunyol li agrada molt jugar amb els límits del llenguatge, i vam fer precisament això: vam jugar amb el llenguatge i amb el diàleg que s'estableix entre el poema i el vi, el color, i el peculiar procés de sagnat del Rosat”.
 
Posteriorment, en Joan Duran va recitar “La ciutat de la justícia”, un poema de Jordi Nopca que evoca a conceptes com la revolució, l’amor i la vitalitat. Mentrestant, la Carme Ferrer- propietària del Celler-  presentà el nou El Negre 2012 “Es tracta d’una anyada càlida, que deixa expressar la garnatxa per ella mateixa amb perfums i molta vitalitat”, explicà la Carme
 
Durant tot l’acte es van anar alternant les propostes de l’editorial Terrícola i del Celler Bàrbara Forés amb altres poemes relacionats amb el vi d’autors com ara Joan Vinyoli, Vicent Andrés Estellés, Abu- Nuwas o Omar Khaayam. Es comptà també amb la participació espontània de l’ Oriol Pérez de Tudela i la Joana Fort. 
 
Des del Celler Bàrbara Forés es fa una valoració molt positiva de l’acte, al constatar l’existència d’un espai molt interessant a la comarca que permet experimentar combinant el món de les arts  amb el món el vi. Sobre el procés creatiu sorgit de tota aquesta experiència, els germans Sanmartín conclouen que  “És una d'aquelles coses on tot el que imagines o sents en aquell precís moment és possible, i  això és màgic. “
 
Sol·licitud d'informació

Comentari de sol·licitud d'informació