Inici    ·   contactar    
FACEBOOKTWITTER
Unes vinyes    |   Una dona    |   Un celler    |   Els nostres vins    |   Notícies    
Noticies
VIU LA PRIMAVERA AMB CELLER BÀRBARA FORÉS SI t’agrada el vi i durant la propera setmana santa tens pensat estar a la Terra Alta, no et pots perdre el II Tast de Primavera del Celler Bàrbara... [+]
El proper divendres 13 de març s'estrena El Moment, un viatge a la Terra del Cerç. Producció de Setmàgic Audiovisual amb el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Ajuntament... [+]

Bàrbara Forés, Radiografia d'un any en puntuacions

Bons progressos de la Terra Alta

Bàrbara Forés, Radiografia d'un any en puntuacions
Amb la publicació de les puntuacions de Robert Parker és moment d’examinar l’evolució de les valoracions atorgades als vins del Celler Bàrbara Forés al llarg del 2013. La fita més destacada del celler la Terra Alta, per la seua significació, és la històrica dels 93 punts a el Coma d’En Pou. Es tracta d’un negre que des dels inicis, ha estat el més important del celler i que va mantenint al llarg dels anys uns resultats i una evolució molt positiva. En la resta de puntuacions concedides al mateix vi, el registre és semblant.

El Blanc de Bàrbara Forés, el vi jove de Garnatxa Blanca i Viognier, es manté com un dels blancs de referència a Catalunya, aconseguint un 9,22 segons la Guia de Vins de Catalunya i la inclusió en el llibre “Vinos Imatibles” de David Seijas, antic sommelier de El Bulli. L’altre jove del celler, el Rosat de Bàrbara Forés, sobresurt amb els 9,23 punts de la Guia de Vins i la inclusió dins del “Cuadro de Honor” a la Guía del Vino Cotidiano, amb 8,1 punts. Aquesta guia, editada per la revista Mi Vino-Vinum, repassa els millors vins d’Espanya per menys de 10€.

El Quintà, el 100% Garnatxa Blanca, segueix en el cim dels vins blancs mediterranis, amb els 90 punts Parker, els 91 d’Stephen Tanzer o els 9,58 de la Guia de Vins. D’aquest vi tocaria també destacar el fet que des del Celler s’ha iniciat una aposta per donar-ne a conèixer les anyades antigues, les quals ja formen part del patrimoni enològic del nostre celler.

Pel que fa el Negre de Bàrbara Forés, l’anyada 2011 continua amb una evolució positiva, amb els 90 punts del prescriptor Stephen Tanzer o els 9,39 de la Guia de Vins.

L’aposta per la varietat autòctona del Morenillo per al vi El Templari, també ha donat els seus resultats. Robert Parker, Stephen Tanzer i l Guia Peñín han coincidit en adjudicar-li 91 punts a l’anyada 2011, tot i que la puntuació més alta d’aquest ha arribat de part de de la Guia de Vins (9,59)

D’aquesta manera, el Celler Bàrbara Forés encara un any ple de reptes, en el qual ha d’adoptar el segell de producció ecològica, ha de fer un pas més en el projecte de llevats autòctons i ha iniciat l’experimentació amb la vinificació en àmfores per a El Templari. Segons M. Carmen Ferrer “Aquests reconeixements reconforten i animen a seguir endavant a una Terra Alta que cada vegada assoleix una major presència de vins altament puntuats”
 
 
 
 
 
 
Sol·licitud d'informació

Comentari de sol·licitud d'informació