Inici    ·   contactar    
FACEBOOKTWITTER
Unes vinyes    |   Una dona    |   Un celler    |   Els nostres vins    |   Notícies    
Noticies
VIU LA PRIMAVERA AMB CELLER BÀRBARA FORÉS SI t’agrada el vi i durant la propera setmana santa tens pensat estar a la Terra Alta, no et pots perdre el II Tast de Primavera del Celler Bàrbara... [+]
El proper divendres 13 de març s'estrena El Moment, un viatge a la Terra del Cerç. Producció de Setmàgic Audiovisual amb el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Ajuntament... [+]

La Terra Alta

La Terra Alta és una comarca arrecerada pels Ports de Beseit, la Serra de Pàndols i la Serra de Cavalls, envoltada per l’Ebre i els seus afluents el Matarranya i l’Algars i oberta a la Mediterrània. Com a comarca eminentment mediterrània, s’hi manifesten en tot el seu esplendor la triple simbologia del blat, l’olivera i la vinya. Si bé, doncs, ja és una comarca especialment apta per al conreu del raïm, Gandesa sobretot gaudeix d’una situació singular i de privilegi. La proximitat de les serres n’arrecera les vinyes del cerç i, alhora, la depressió de l’Ebre permet que hi arribi la bonança del garbí.

L’altitud oscil.la entre els 350 i els 600 metres sobre el nivell del mar i l’obertura de les terres de conreu hi fan possible un elevat nombre d’hores d’insolació. El nivell de pluges, escàs, no supera els 500 litres per m2 l’any.

Aquestes condicions úniques, en què es fan compatibles el rigor del clima continental i la bondat del clima mediterrani, han donat anomenada al vi que produeix aquesta comarca.   L' especificitat de les nostres vinyes les priva, en la seva ondulació, de l’embat del cerç, alhora que la seva especial disposició permet que el garbí les humitegi. És determinant, també, que la proximitat de les serres faci descarregar les pluges en aquesta banda de la comarca.

Sobre una superfície de 45 ha de les quals 22 són de vinya, la ubicació de les nostres finques per diferents partides del terme municipal de Gandesa ens ha permès combinar, en aquesta part privilegiada de la Terra Alta, l’altitud i l’orientació, les planes i els costers, les obagues i les solanes. Així, hem pogut aconseguir un raïm propi adaptat a les exigències i característiques de les diferents finques que cultivem.

En el cultiu de les vinyes utilitzem només adobs orgànics i productes naturals.

La verema es duu a terme en el moment més adequat, tenint en compte la finca, el raïm i el vi a obtenir i es fa manualment en caixes per tal que el raïm arribi al celler sencer i en condicions òptimes. Una de les operacions que requereix més esforç és la determinació del moment de la verema i la selecció que fem a la vinya, ja que és el raïm, reflex del seu entorn, el que aporta a cada verema les singularitats de l’anyada.

 
 
 
 
 
Sol·licitud d'informació

Comentari de sol·licitud d'informació